A feleségem keksztortája

2010-11-08

sponsored links

Ezt a desszertet elõszeretettel adjuk a vendégeknek. Hatalmas elõnye, hogy akkor jó, ha legalább 24 órát állt a hûtõben, hogy jól összeérjenek az ízek, és a keksz jól megpuhuljon. Nemrég elkészítettük kedves külföldi vendégeinknek. Sikere volt!
Íme a recept:

Hozzávalók:
háztartási keksz, tejfel, kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, idénygyümölcs (idénybefõtt), gyümölcszselé.

Elkészítése:
A tejfölt és decinként egy kanál kristálycukrot + a vaníliás cukrot elkeverjük, leteszünk a tálba egy sor kekszet, erre tejfel jön, erre keksz, erre ( a legnagyobb meglepetésedre!) tejfel, majd keksz... amíg van alapanyag, és két-három centi híján tele a tál.
Ezután jön az idénybefõtt, amire nézve a követelmény, hogy kissé savanykás legyen: meggy, kajszi-, õszibarack, vagy ahogyan szereted...
Olvasd el a gyümölcszselé készítési utasítást, majd a zacsekot dobd a szemétbe, és öntsd rá a zselét (ne a zacskóra).
Az elkészült keksztortát legalább 24 órára tedd hûtõbe, tehát ne a vendégek érkezése elõtt készítsd el. Valami fenséges, olcsó(?) és egyszerû, de nagyszerû desszert!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk...

sponsored links

Keres?s