A cukorborsó fözelék (42. VKF)
sponsored links
Ha valaki megkérdezné, mi a kedvenc ételem, azt válaszolnám: cukorborsó fözelék és krumplistészta. Anyukámnak nehéz dolga volt velem kislány koromban, mert egy kezén meg tudta számolni, mit szeretek, ezért képtelenség volt kitalálni, mit fözzön (vagy inkább könnyü?). Nem, nem könnyü, mert a család nem csak belölem állt, például a mindenevö növérem is ott volt, és a kicsit válógatós Apukám is. Az évek során sokat fejlödtem persze, de azért nem vagyok egy "gourmet", a kedvenc ételeim is mutatják ezt. A föiskolai lakótársaim is emlékezhetnek rá, hogy minden héten vittem a cukibori fözeléket (persze mindenki más zöldborsónak hívta) és ha föztem, akkor krumplistésztát készítettem. Mindegyiket természetesen Anyukám receptje alapján. Szóval ezt a receptet (is) Anyukámnak ajánlom, igaz nem a legelegánsabb étel ez, de azt hiszem érteni fogja. Föleg így, Anyák napja közeledtével...
Hozzávalók:
- 500 g fagyasztott zöldborsó (Anyukám a Fevitára esküszik)
- fél fej hagyma
- kb. 2 dl tej
- kb. 1-1,5 ek. liszt
- kb. fél csokor petrezselyem
- pici olaj
- só, bors, vegeta
- víz
A borsót annyi vízzel feltesszük föni, amennyi éppen ellepi. Beledobjuk egészben a hagymát, sózzuk, vegetázzuk és egy pici olajat öntünk bele...