A csicseriborsóról. A csicseriborsó fõzése. Csicseriborsókrém (Humusz).
sponsored links
A Csicseriborsó nem érdemli meg, hogy elfelejtsük.
A kapcsolatunk a 90-es évek elejére tehetõ, akkor ismerkedtünk meg mikor vegetáriánus lettem.
Elfogadott hüvelyes volt ebben a körben.
Barátok jóvoltából nem csak a méltán népszerû krémet (Humusz) ismertem meg, hanem a belõle készült fasírtot (Falafel) és más praktikus elkészítési módja mellett, a fõzését is.
Érdekes, hogy egy 1990-ben megjelent könyvben (A fõzés alapanyagai) a csicseriborsó, Bagolyborsó (Cicer arietinum) néven szerepel, mint csicseri fel sem merül.
Nyugat-Ázsiában õshonos, a Közel-Keleten alapvetõ élelmiszer.
Míg az említett területeken tömegélelmiszernek számít, addig Magyarországon nem termesztik...