A 3+ féle gyömbéres marha

2010-06-01

sponsored links

Gabi lebetegedett, hogy legyen elfoglaltsága, az õ kérését teljesítem elõször a gyömbéres marha ügyében. Úgyis az idõjárás is a fûszeres marháknak kedvez. Nekünk a héten ez annyiféle lett, ahányszor készítettük, az anyunak - mert ez az õ speciaitása - valahogy ez egyenletesebben sikerül. Mondjuk mi hárman csináltuk, elõször anyu, aztán én, aztán István és én ugyan anyu utasításai alapján próbáltam eljárni, de pl. más szójaszószt használtam, az anyu István elõzõ napi pácját folytatta, István meg mindig a maga feje után megy, szóval ez egy multikulti egyveleg lett. Kíváncsi vagyok, ti mit hoztok ki belõle, Gabi már felvetette, hogy a szezámmag jót tenne neki.

Megadom az alaphangot:
- 50 dkg hátszín
- 1 e.k száraz fehér bor (az anyu az elsõ nap következetesen vörösborral csinálta, ebbõl is látszik, hogy szabad a préda)
- fél k.k só
- 2 e.k szója
- 1 e.k cukor
- 4 e.k olívaolaj
- 1 kisebb gyömbér hámozva, vékonyan csíkozva
- 2 egész póréhagyma karikázva a zöldjével együtt
- 3 gerezd fokhagyma
- fél k.k kukoricaliszt vagy keményítõ (na, mi ezt komplett elhagytuk mindannyian most)
- 3 e.k zöldséglé
- mi tettünk bele most Worcester szószt is
- frissen õrölt bors
- szezámolaj a végén

Folyamat:
1. A húst a rostokra merõlegesen vékony csíkokra vágjuk.
2. Elkészítjük a pácot a borból, só, borsból, szójából, cukorból és fél e.k olajból. Ebbe keverjük a húst és egy éjszekára a hûtõbe tesszük.
3. Másnap wokban lehetõleg felhevítünk 2,5 e.k olajat és a póréhagymát a gyömbércsíkokkal kevergetve 2 percig pirítjuk, majd kivesszük.
4. A maradék olajat is felhevítjük, majd hozzáadjuk a húst és a fokhagymát. Így pirítjuk néhány percig.
5. Hozzáadjuk a hagymás gyömbért, ekkor jöhet bele még Worcester is és tovább sütjük még 2 percig.
6. Ha sok a szósz, akkor lehet a zöldséglében elkvert liszttel vagy keményítõvel sûríteni, de ezt mi kihagytuk, mert:
7. Ha nem lenne elég puha a hús (mert véletlenül nem hátszínt adtak pl.) ez az egész massza mehet lefedve a 180 fokos sütõbe kb 1-1,5 órára, ha puha, akkor elfõzhetünk a szaftjából fedõ nélkül.
8. A végén, ha kész egy kis szezámolajat keverünk bele, és bátran utóízesítjük, ahogy tetszik nekünk.

Várom a beszámolókat!

Folytats a blogon ... marsbelibolt.blogspot.com/2010/06/3-f...

sponsored links

Keres?s