678. Marian Beke tartott mesterkurzust Budapesten
sponsored links
Marian Beke anno a londoni Nightjarban olyan stílusteremtõ koncepciót rakott össze a koktéljaival, hogy nemcsak a bárt, hanem saját magát is felrakta a legnagyobbak közé. Az extrém poharak és díszítések, valamint a külön lexikont igénylõ összetevõk királya aztán a szakma másik ismert alakjával, a The Connaught Hotel bárját otthagyó Rusty Cervennel együtt saját bárt nyitott a brit fõvárosban The Gibson néven. A bárnak nemrég jelent meg a saját kiadású Copperhead ginje, ami a rézszínû klasszikus és a feketeszínû bodzás változatok után jaguár zöld színnel és "savoury" ízvilággal rendelkezik. Tisztán lekóstolva talán a Black Batch kiadással szemben alulmarad a The Gibson Edition, viszont keverni kiválóan lehet vele. Ezt maga Marian Beke bizonyította be budapesti mesterkurzusán, ahol a Martini koktélokat járta körbe a savanyított hagymával készült és stainless steel pohárban szervírozott Gibson Martinitõl kezdve az ex-balzsamecetes hordós érlelést is kapó érlelt verzión át a lépesmézes-paprikás változatig. Marian egyébként olyannyira rácsavarodott a savanyításra, hogy még a mesterkurzuson is elrakott befõttnek egy kis paradicsomot. Képes beszámoló.