5 perces kenyér - evolúció
sponsored links
Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlõdését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerû dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam.
Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében:
- nagy kelesztõtál + tiszta konyharuha
- konyhai mérleg gr illetve ml mérési lehetõséggel. Vagy egyenértékû szemmérték.
- sütõforma, ami jelen esetben egy fehér, kerámia kis fazék (2 literes) fedõvel (lásd fotó lent)
- zárható mûanyag doboz, gyúródeszka vagy hasonló
Hozzávalók a kenyérhez - alap anyagok:
- 250-300 ml joghurt
- 410- 460 ml meleg víz (fontos, hogy a két folyadék együtt 710 ml legyen) ...
- nagy kelesztõtál + tiszta konyharuha
- konyhai mérleg gr illetve ml mérési lehetõséggel. Vagy egyenértékû szemmérték.
- sütõforma, ami jelen esetben egy fehér, kerámia kis fazék (2 literes) fedõvel (lásd fotó lent)
- zárható mûanyag doboz, gyúródeszka vagy hasonló
Hozzávalók a kenyérhez - alap anyagok:
- 250-300 ml joghurt
- 410- 460 ml meleg víz (fontos, hogy a két folyadék együtt 710 ml legyen) ...