3 Jó Dolog: Krumpli, Sajt, Kakukkfû
sponsored links
Ugye, már kezditek érezni a 3 jó dolog filozófiát? Hogy egyszerûen mûködnek ezek a hármas kombinációk.
A szerzõ saját otthonát hozza példának, a családtagjai reggelijét: "Freddy palacsintát fal cukorral és citrommal, Chloe zabkását eszik melasszal és tejszínhabbal, Oscar pedig kukoricapelyhet hideg tejjel és banánszeletekkel. Közben én dupla eszpresszót iszogatok brandyvel, és egy cigit szívok.... Csak vicceltem, nyilvánvalóan...".
Amit viszont ma készítünk, az nagyon jó feltét, kísérõ salátához, fõzelékhez, vagy éppen a legutóbbi slágerhez, a zöld kényeztetéshez : Póré, Spenót, Besamel recepthez. Nálunk telitalálat. Frissen.
Hozzávalók 6-8 darabhoz
- 500 gr hideg, fõtt krumpli
- 100 gr cheddar vagy füstölt, zsíros sajt
- 1 tk kakukkfû
- olaj a sütéshez (olíva, napraforgó, repce)
- 3 ek. liszt
- só, bors frissen õrölve
Elkészítés
- A krumplit megfõzzük, pároljuk kevés vízzel. Megvárjuk míg teljesen kihûl. Meghámozzuk, s villával összetörjük. Hagyhatunk benne kisebb darabokat, nem pürét készítünk, ugye ? :)
- A sajtot apró, 4-5 mm-es kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a krumplihoz a fûszerekkel (kakukkfû, só, bors) együtt. Alaposan összekeverjük, gyúrjuk.
- Lisztet szórunk egy tányérba. A keverékbõl kis gombócokat formázunk, mondjuk olyan púpozott evõkanálnyi adagokból. Kicsit lelapítjuk õket, majd minden oldalát beleforgatjuk a lisztbe.
- Serpenyõbe kevés olajat forrósítunk, majd a kis gombócokat megsütjük benne. 8-10 percig sütjük, néhányszor óvatosan megforgatva, hogy mindkét oldaluk jól megpiruljon. Ha a sajt kifolyna, semmi gond, egy lapos fakanállal vissza kell tolni a krumplifánk belsejébe.
- Kicsit hagyjuk hûlni, hogy ne legyen tûz forró, de frissen tálaljuk tetszés szerinti finomság mellé ( a spenótos dolgot fenn nagyon ajánlom hozzá).