20 perces vacsora olasz módra
sponsored links
Párom már régebb óta rágta a fülem, hogy paradicsomos tésztát darált hússal és sajttal. Szóval a szokásos Garfield-menüjét igényelte már. Hát fõztem.
Egy fazékba feltettem forrni pár liter vizet. Még õsszel készítettem sütõtökös gnocchit, amibõl akkor fagyasztottam 2 adagot le, no most ez került bele, ahogy felforrt.
A wokomba egy kis olívaolajat löttyintettem, majd beledobtam 3 apró szardellafilét, és kb 30 másodpercig pirítottam, addigra szétestek, és finom illat lengte be a konyhát.
Ha jól emlékszem, a Két éhes olasz címû mûsorban láttam elõször azt, hogy paradicsomos-darált húsos ételt ezzel kezdik, így adva neki egy kis különleges ízt. Most próbáltam ki elõször, de azt kell mondanom, így vacsora után már, hogy már értem miért csinálják így: ettõl a három pici halfilétõl a paradicsomos szósznak valami mennyei íze lett. (mellesleg a sorozatot ajánlom megtekintésre, a két öreg ahogy vitatkozik, fõz és emlékezik... igazi gyöngyszem)
A szétesett halakra rádobtam 25 dkg darált húst. (ez most nálam disznó-marha volt vegyesen) Átsütöttem, sóztam, borsoztam, majd hozzá dobtam egy marék gombát, negyedelve. Pirítottam még fél percet, majd felöntöttem egy doboz konzerv paradicsommal. (Olyanom volt itthon, amiben egészben vannak a paradicsomok, és paradicsomlében úsznak... én nagyon szeretem. Ezt még Olaszországból hoztuk, de lehet itthon is kapni ilyet)
Sóztam, borsoztam és hozzáadtam egy jó adag fagyasztott bazsalikomot (az erkélyen termett a nyáron (o; ).
Amikor a gnocchi feljött a víz tetejére, átszedtem a paradicsomos mártásba. Összekevertem, átforraltam még egyszer az egészet, majd tányérokba szedve, parmezán sajttal a tetején, azon forrón tálaltam.
Egy fazékba feltettem forrni pár liter vizet. Még õsszel készítettem sütõtökös gnocchit, amibõl akkor fagyasztottam 2 adagot le, no most ez került bele, ahogy felforrt.
A wokomba egy kis olívaolajat löttyintettem, majd beledobtam 3 apró szardellafilét, és kb 30 másodpercig pirítottam, addigra szétestek, és finom illat lengte be a konyhát.
Ha jól emlékszem, a Két éhes olasz címû mûsorban láttam elõször azt, hogy paradicsomos-darált húsos ételt ezzel kezdik, így adva neki egy kis különleges ízt. Most próbáltam ki elõször, de azt kell mondanom, így vacsora után már, hogy már értem miért csinálják így: ettõl a három pici halfilétõl a paradicsomos szósznak valami mennyei íze lett. (mellesleg a sorozatot ajánlom megtekintésre, a két öreg ahogy vitatkozik, fõz és emlékezik... igazi gyöngyszem)
A szétesett halakra rádobtam 25 dkg darált húst. (ez most nálam disznó-marha volt vegyesen) Átsütöttem, sóztam, borsoztam, majd hozzá dobtam egy marék gombát, negyedelve. Pirítottam még fél percet, majd felöntöttem egy doboz konzerv paradicsommal. (Olyanom volt itthon, amiben egészben vannak a paradicsomok, és paradicsomlében úsznak... én nagyon szeretem. Ezt még Olaszországból hoztuk, de lehet itthon is kapni ilyet)
Sóztam, borsoztam és hozzáadtam egy jó adag fagyasztott bazsalikomot (az erkélyen termett a nyáron (o; ).
Amikor a gnocchi feljött a víz tetejére, átszedtem a paradicsomos mártásba. Összekevertem, átforraltam még egyszer az egészet, majd tányérokba szedve, parmezán sajttal a tetején, azon forrón tálaltam.