2 nap, 124 ora - GasztroBlogok.hu

12 nap, 124 ora

2010-05-11

sponsored links

Kezdésnek pont úgy jött ki, hogy két munkanap után két szabadnap egybõl, majd 8 munkanap egymás után. Így jött ki a 124 óra meló. annyi minden történik, hogy nem is tudom hol kezdjem. Részletesen nem tudom leírni, mert az eszméletlenül hosszú lenne.
A konyha több egységet is ellát a Hangar-7-en belül, nem csak az Ikarus-t. Van még a Mayday bar és a Carpe Diem Cafe. A Mayday-ben 12-22-ig van étkezés, ide meleg ételeket is készítünk, ez a rész már teljesen rám van bízva, mise-zel együtt. Persze mindig kontrollálnak, ha sok a rendelés besegítenek. A Cerpe Diem-ben van a reggeli, 9-12-ig, 12 és 19 között pedig bisztró kaják vannak, ezeket is már nekem kell elkészítenem. Ha végeztem a saját placcaimmal, jöhet a felfõzés az Ikarusba. A szervíz alatt eleinte csak tálalást csináltam, tányért és szennyest pakoltam, rendben tartottam a posztokat. Szerencsére már a köretezésbe is bevonnak; tészták fõzése, zöldség-köretek összeállítása, szószolás. A legtöbben kedvesek, aki nem az legfeljebb csak közömbös, csak egyvalaki van, aki saraz, de megértem, konkurencia vagyok neki.
A meló nagyon kemény, tényleg folyamatos "voll gas", másképpen nem is lennénk kész a pályánkkal. Az egész szervíz hihetetlenül pontos, nincs félre rendelés, nincs lemaradás, nincs hiba. És nincs vitatkozás sem a pincérekkel, mivel velük nem is találkozunk. Az étterem az emeleten van, minden étel tálcán, fûtött/hûtött liftben megy fel, a konyhában kivetítõn látjuk, hogy mi van fönt a liftekkel. Emiatt látni sokszor Herr Trettl-t fejhallgatóval, mert így kommunikál a fönti felszolgálókkal.
A szabadnapot már nagyon várom, kell vennem csomó minden apróságot a szobába, technikai ügyeket kell intéznem. net már van, sim van, bankszámla kipipálva, már csak a kártyára várok. Meg majd az elsõ fizura:-DDD

Folytats a blogon ... stagiare.blogspot.com/2010/05/12-nap-...

sponsored links

Keres?s