{édeskömény & zellerkrémleves}
sponsored links
gumók és gyökerek.
ez egy igazán egyszerû és finom krémleves lesz.
egy evõkanál vaj
egy kisebb vöröshagyma kockára vágva
két vagy akár három gerezd fokhagyma durvára zúzva
egy kisebb zellergumó kockázva
egy édeskömény gumó szeletelve
három fehérrépa karikázva
fél bögre száraz fehérbor
két kisebb krumpli kockázva
egy babérlevél
pár csepp citromlé
egy evõkanál fõzõtejszín
só, bors ki hogy érzi
a vajat felforrósítom. beledobom a hagymát, pár pillanat és követheti a fokhagyma. néhány percig párolom, majd mehetnek a gumók, gyökerek, fehérbor, babérlevél és a fedõ.
tizenöt perc párolás után felöntöm vízzel (kb. egy liter). felforralom, majd lassú tûzön egészen puhára fõzõm a zöldségeket. megkóstolom, ha minden oké néhány csepp citromlével bolondítom.
jöhet a turmixszolás.
végül egy kanál fõzõtejszínnel selymessé varázsolom.