~ ÖRMÉNY PALACSINTA ~
sponsored links
Ha szeretitek a palacsintát, és ha szeretitek a szilvalekváros palacsintát, akkor az örmény palacsintát is szeretni fogjátok. Nálunk nagy kedvenc, a dióval és a tejfölös öntettel turbózva igazán fincsi. Tartalmas levesekhez tökéletes fogás, sok sikert hozzá! ? A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin 2018. februári számában is.
Hozzávalók 6 személyre:
a palacsintához:
? 1 tojás
? 1 csipet só
? 1 nagy csipet cukor
? 20 dkg liszt
? kb. 5 dl víz
? 3 evõkanál olaj
a töltelékhez:
? 1 kis üveg szilvalekvár
? 2 marék dió
a sütõtálhoz:
? kevés vaj
az öntethez:
? 4 tojás
? 2 evõkanál porcukor
? 1 nagy pohár tejföl (330 g)
a tálaláshoz:
? porcukor
A palacsinta hozzávalóiból a megszokott módon csomómentes tésztát készítünk, 1/2 órát pihentetjük. Kisebb, kb. 16 cm átmérõjû palacsintákat sütünk belõle.
Mindet megkenjük szilvalekvárral, meghintjük darált dióval, és feltekerjük. A tekercseket 3-3 egyforma darabra vágjuk, és kivajazott sütõtálba sorakoztatjuk.
A tojást kikeverjük a porcukorral és a tejföllel, a palacsintacsigákra öntjük. Elõmelegített, 180 fokos sütõben aranysárgára sütjük. Langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.