?tel?zes?t?
sponsored links
Azt hiszem belej?ttem.
Ja, nem is. Csak t?bb a k?szleten lev? kaliforniai meg pritamin paprik?m mint a be?rett chili. De egy adag chilizsel?nek val? paprik?t ?sszeturmixolva pici v?zzel betettem a fagyaszt?ba. B?ztos, ami tuti.
S akkor lett ez is. ?veken ?t k?sz?lt a nagyn?n?m receptje alapj?n. Id?n k?t elemet kihagyok. Egyet mert ugyan minek, a m?sikat meg.....Anyuk?m csak minim?lis ?telekhez haszn?ln? azzal. Az?rt be?rom az eredetit is, h?tha valaki ?gy is ?rdekesnek tartan?.
Hozz?val?k:
- 1 kg kaliforniai paprika
- 1 kg pritamin paprika
- 4 nagy fej hagyma (de t?nyleg naaaaaaagy)
- 4 nagy fej zeller (nam?rmost ez a recept m?g akkorib?l sz?lt ?gy, mikor a piacon volt beszerezve a zeller, az ?reg n?nik?kt?l, s ott a nagy akkoriban teljesen m?s ?rtelmet nyert. mivel id?n a zellerjeim nem vett?k a lapot, hogy gum?sodjanak, valahol a di? ?s mogyor? k?zti m?retn?l veget?lnak, ?gy a z?lds?gesn?l lev?, m?sf?l ?k?lnyi p?ld?nyokb?l vettem kett?t)
- 3 bab?rlev?l
- s? ?zl?s szerint (lem?rtem, ez nekem most konkr?tan 7 dkg volt)
- 1 borospoh?r borecet (9%-os; - ezt Anyuk?m miatt hagytam ki)
- 20 dkg cukor (ahol lehet hanyagolom, t?lzottan feldolgozott alapanyag - nem igaz?n hasznos)
- bors (most ?gy gondoltam ezt is kihagyom, mert csak)
A z?lds?geket ledar?ljuk, hozz?adjuk a s?t. J?l ?sszef?zz?k, forr? ?vegekbe tessz?k ?s sz?raz dunsztban hagyjuk kih?lni.