?szibarackos-pelyhes crumble
sponsored links
Kellemes, gy?m?lcs?s desszert amit fogyaszthatunk hidegen, melegen, egy kis tejsz?nhabbal, vagy ak?r fagylalttal. :) A vegyes pehelyt?l kellemesen di?s ?zt kap a morzsa, ami nagyon j?l passzol az ?szibarackhoz.
Hozz?val?k egy 15x22x7 cm-es s?t?t?lhoz:
3 nagy ?szibarack h?sa kock?kra v?gva
3 ev?kan?l van?li?s cukor
1 te?skan?l citroml?
1 te?skan?l ?tkez?si kem?ny?t?
A morzs?hoz:
7 dkg teljes ki?rl?s? t?nk?ly liszt
7 dkg vegyes pehely (zab, b?za, rozs)
7 dkg cukor
7 dkg vaj
csipet s?
Tov?bb?:
kev?s vaj a forma kiken?s?hez
- Az ?szibarackot ?sszeforgatjuk a cukorral, a citroml?vel ?s az ?tkez?si kem?ny?t?vel.
- A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a cukorral ?s a pehellyel.
- A kivajazott t?lban elter?tj?k az ?szibarackot, majd egyenletesen megsz?rjuk a morzs?val.
- 180?C-ra el?meleg?tett s?t?ben 30-35 perc alatt aranybarn?ra s?tj?k.