?szi sal?ta di?val, alm?val
sponsored links
Ropog?s z?lds?gek toj?ssal, joghurtos m?rt?ssal
?ltal?ban a h?sokat nem szoktam "agyon"f?szerezni, a s?n, borson k?v?l maximum egyf?le f?szert adok hozz?juk.
Viszont a k?reteket szeretem vari?lni, s?t, ha van id?m, t?bbf?l?t is k?sz?tek.
Nemr?g h?t?kis?pr?st v?geztem, "tal?ltam" 1 fej brokkolit, ?s a vas?rnapi eb?dhez valami sal?t?t szerettem volna k?sz?teni bel?le. Szok?som szerint angolul r?kerestem a neten a kulcsszavakra, ?s a legszimpatikusabb ?telt elk?sz?tettem :)
Recept ?tlet?innen. Persze kicsit magyar?tva :D
Brokkolis-alm?s sal?ta aszalt gy?m?lccsel ?s di?val
?
Hozz?val?k 4-6 f?re:
1 fej brokkoli
2 k?zepes alma
F?l cs?sze mazsola
F?l cs?sze aszalt ?fonya
1 cs?sze di? vagy kesudi?
1 nagyobb fej lilahagyma
?A m?rt?shoz:
3 dl nat?r g?r?g joghurt
2 nagy ek majon?z (receptem itt)
2-3 ek almaecet
2 ek m?z
S?, 1 csipet feh?r bors
10 lev?l menta durv?ra apr?tva
?A m?rt?shoz val?kat ?sszekeverj?k, h?t?be tessz?k.
A brokkolir?l lev?gjuk a r?zs?kat, eg?sz kicsire szelj?k, min?l kevesebb sz?r maradjon rajta. Akkor lesz igaz?n mutat?s, ha minir?zs?kat kapunk.Az alm?t is hasonl? m?ret?re kock?zzuk, a di?t ?s a hagym?t durv?ra v?gjuk.
Mindent ?sszekever?nk, majd a sz?sszal is ?sszeforgatjuk. Azonnal is fogyaszthatjuk, de egy kis h?t?ben pihen?s csak seg?thet neki.
Ha tetszett ez az ?r?s, csatlakozz hozz?m a?Facebookon?is tov?bbi receptek?rt, tippek?rt, ?rdekess?gek?rt!