?Sajt újra töltve?

2014-01-18

sponsored links

Remek az eredeti recept is (alább megtalálod az oldalon), de valahogy?valami?Tudod, amikor érzed, hogy lehet ez még jobb is, amikor van egy kis hiányérzet, egy pici ?csalódottság?. Aztán jön a gastro ördög és megkopogtatja a vállad, majd így szól.  ? Figyi, mi lenne ha?.?

Hozzávalók:

  • 7 dl tej
  • 3 dl fõzõ tejszín
  • ? kg durva, darabos túró (tudod, az a fajta ami gyerekkorunkban volt)
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ? evõkanál só
  • (plusz ízlés szerint a fûszerek ha nem natúr sajtot szeretnél)

 

Így készítsd el:
A túró turmixgépben jól keverd ki a tejszínnel, míg krémes állaga lesz. Akkor add hozzá a fazékban lévõ hideg tejhez. Takaréklángon, folyamatos keverés mellett fõzd össze. (amikor opálossá válik a tej / tejszín keveréke akkor lesz jó).

Nyomás nélkül szûrd le róla a savót, majd lábasba téve a vajjal, szódabikarbónával és sóval keverd jól össze. Óvatosan kb. 5 -10 percig keverd fõzés közben. Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tûztõl és rakd tetszõleges formába.

Én legutoljára 3 féle sajtot készítettem. Így a ?masszámat? külön szedtem és gyorsan belekevertem a választott fûszereket, aztán muffin formába rakosgattam és betettem a hûtõbe.

1-2 órát hagyd állni, ha nagyon éhes vagy, de 1 nap múlva lesz az igazi.


Folytats a blogon ... prorend.hu/sajt-ujra-toltve/

sponsored links

Keres?s