~ RÁNTOTT KARFIOL GAZDAGON PANÍROZVA ~
sponsored links
Van már egy rántott karfiol recept a blogon ? itt ?, a teljesen hagyományosan sütött karfiolt kapribogyós-kapros mártogatós egészíti ki. Ma a panírozást variáltam meg kicsit, egyrészt a panír lett gazdagabb a duplán tojásos bundázással, másrészt a zsemlemorzsába is kerültek mindenféle finomságok (kukoricapehely, mandula, tök-, napraforgó- és szezámmag). A körete egyszerû rizses krumpli volt, a nagymamámtól tanult módon. ? Sok sikert hozzá! ?
Hozzávalók:
? 1 nagyobb karfiol
? só
? liszt
? õrölt fehér bors
? õrölt köménymag
? kb. 4 tojás
? zsemlemorzsa
? kukoricapehely, szeletelt mandula, tök-, napraforgó- és szezámmag
? olaj
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. Forrásban lévõ, enyhén sós vízben jó félpuhára fõzzük, leszûrjük, hûlni hagyjuk.
A tojást enyhén felverjük, a lisztet ízesítjük sóval, fehér borssal és köménnyel. A zsemlemorzsához ízlés szerinti mennyiségû kukoricapelyhet, mandulát, tök-, napraforgó- és szezámmagot keverünk.
A karfiolrózsákat tojásba, lisztbe, újra tojásba, végül a magvas morzsába forgatjuk, majd forró olajban, közepes lángon aranyszínûre sütjük. Papírtörlõn hagyjuk lecsepegni a felesleges zsiradékot. Tetszõleges körettel tálaljuk.