{rakott kel dédi módra}

2014-01-18

sponsored links

kel

kelkáposzta.

egy közepes kelkáposzta levelei
négy-öt gerezd fokhagyma
köménymag egy jó csipet

500 gr sertés darált hús
egy vöröshagyma kockázva
két evõkanál zsír
egy zacskó gyorsrizs
szárított cseresznyepaprika érzéssel
egy doboz tejföl
só, bors

felteszi a dédi a káposztaleveleket fõni, tesz a vízbe négy-öt gerezd fokhagymát, egy teáskanál sót, egy jó csipet egész köményt. amikor megfõtt, szûrõlapáttal kiszedi a leveleket, és picit hûlni hagyja.
közben persze fõ a rizs. a darált húsból készít egy pörköltöt, jó sok cseresznyepaprikát morzsol bele és õrölt borsot ad hozzá.
amikor kész, egy zsírozott tepsibe alulra káposztát rak, arra a rizst, arra a pörköltet. betakarja a maradék káposztával, egy doboz tejfölt önt rá és berakja a forró sütõbe.
amikor a tejföl gyönyörûségesen piros és az illata is jó, akkor kész!


Folytats a blogon ... bisztronyul.hu/rakott-kel-dedi-modra/...

sponsored links

Keres?s