{rakott kel dédi módra}
sponsored links
egy közepes kelkáposzta levelei
négy-öt gerezd fokhagyma
köménymag egy jó csipet
só
500 gr sertés darált hús
egy vöröshagyma kockázva
két evõkanál zsír
egy zacskó gyorsrizs
szárított cseresznyepaprika érzéssel
egy doboz tejföl
só, bors
felteszi a dédi a káposztaleveleket fõni, tesz a vízbe négy-öt gerezd fokhagymát, egy teáskanál sót, egy jó csipet egész köményt. amikor megfõtt, szûrõlapáttal kiszedi a leveleket, és picit hûlni hagyja.
közben persze fõ a rizs. a darált húsból készít egy pörköltöt, jó sok cseresznyepaprikát morzsol bele és õrölt borsot ad hozzá.
amikor kész, egy zsírozott tepsibe alulra káposztát rak, arra a rizst, arra a pörköltet. betakarja a maradék káposztával, egy doboz tejfölt önt rá és berakja a forró sütõbe.
amikor a tejföl gyönyörûségesen piros és az illata is jó, akkor kész!