{paradicsomos-húsos lasagne}
sponsored links
lasagne.
250 gr darált sertéshús
250 gr darált marhahús
egy közepes vöröshagyma aprítva
négy-öt gerezd fokhagyma zúzva
egy darabka zeller reszelve
egy kisdarab sárgarépa reszelve
három babérlevél
kakukkfû, bazsalikom, oregánó kb. mindbõl fél-egy teáskanál
egy teáskanál só
egy hámozott egész paradicsom konzerv (400 gr)
egy sûrített paradicsom konzerv (140 gr)
egy evõkanál zsír vagy olaj
bors
szósz
a zsíron a hagymát megprítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, babérlevelt és a többi fûszert. daráljunk rá egy kis borsot. keverjük át, mehet hozzá a darált hús. pároljuk addig, míg kifehéredik. jöhetnek a paradicsom konzervek, keverjük át, majd rotyogtassuk egy jó negyven percig.
fehérmártás
tíz dkg vaj
öt evõkanál liszt
két bögre tej
gerezd fokhagyma
pár szál kakukkfû, oregánó
frissen reszelt szerecsendió
két evõkanál reszelt parmezán
három tojássárgája
só, bors
a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, folyamatosan keverjük. kisláng, két perc. majd szép lassan hozzá adagoljuk a tejet, ami legyen langyos! beledobjuk a fokhagymákat, fûszereket. reszelünk hozzá a szerecsendióból. ne keseredjünk el, ha nem kezd azonnal besûrûsödni, kell neki egy jó tíz-tizenöt perc. megvárjuk hogy kihûljön, belekeverjük a tojássárgákat és a sajtot.
tészta
egy doboz lasagne tészta (marad belõle)
a tepsit, kizsírozzuk. egy réteg tészta, majd a húsos szósz, fehármártás, újra szósz, és így tovább…
a tetejére fehérmártás kerüljün! reszeljünk rá még egy kis parmezánt és forró sütõben megsütjük.