~ OLASZ FAGYLALTTORTA ~
sponsored links
Ezt a finomságot még tavaly nyáron készítettem, már éppen ideje volt, hogy felkerüljön a blogra is. Imádtuk, csak ajánlani tudom. Van benne cseresznye ?, pisztácia, csokoládé ? és krémlikõrbe mártott babapiskóta. Jól hangzik, ugye? Bármikor elõvehetjük a fagyasztóból, és pillanatok múlva már fogyasztható is a jeges finomság. Sok sikert hozzá! ? A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin tavaly augusztusi számában is.
Hozzávalók 18 cm-es tortához:
? 20 dkg cseresznye
? 2 evõkanál amaretto likõr
? 5 dkg natúr pisztácia
? 5 dkg étcsokoládécsepp
? 4 tojássárgája
? 8 dkg aranybarna nádcukor
? 4 dl zsíros tejszín
? 1 evõkanál vaníliakivonat
? kb. 17 babapiskóta
? kb. 1,5 dl csokoládés krémlikõr
a díszítéshez:
? kakaópor
? porcukor
? natúr pisztácia
? étcsokoládécsepp
A tortaformát folpakkal kibéleljük.
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük, és az amarettóba áztatjuk. A pisztáciát durvára daraboljuk. A tojássárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd 1?2 percig tovább verjük a tejszínnel. Beleforgatjuk a cseresznyét a levével együtt, a pisztáciát, a csokoládét és a vaníliakivonatot.
A babapiskótát falatnyi darabokra tördeljük, a krémlikõrbe mártjuk, és a tejszínes keverékkel a tortaformába rétegezzük. Ráhajtjuk a folpakot, és legalább 5 órára mélyhûtõbe tesszük. Tálalás elõtt kb. 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, tálra borítjuk, és eltávolítjuk a fóliát. A torta tetejét meghintjük kakaóval és porcukorral, pisztáciával, csokoládéval díszítjük. Szeletekre vágva kínáljuk.