?Mindenre j?? csokikr?m
sponsored links
??gy h?vom ?n ezt, mindent viv?. Minden ruh?hoz, minden alkalomra?? ? rem?lem siker?lt pontosan, vagy a felismer?shez kell?en pontosan id?zni :-)
Ez a csokikr?m is ilyen. Tort?ra, cupcake-re, egyszer? kevert t?szta tetej?re, amit?l az sz?raz szomor? s?tib?l h?tk?znapi csokitort?v? v?ltozik? Hmmmm?. Nyammmm? ?s a legjobb, hogy kiv?l?an fagyaszthat?. Mivel egyed?l eszem a tejes dolgokat ?s nem c?l, hogy a bab?val egy?tt gyarapodjon a s?lyom, kis adag s?tem?nyeket csin?lok magamnak, ?s k?t adag k?z?tt sz?netet tartok. De nincs kedvem a kis adag s?tem?nyt mindig a null?r?l kezdeni, ez?rt megcsin?lom egyszerre a teljes adag kr?met, ?s kiadagolva befagyasztom.
Ezt az adagot ?s n?gy adaghoz haszn?lom el. Egy adagb?l hat olyan szelet s?tem?ny j?n ki, mint ami a k?pen van (ennek is j?n majd a receptje). ?gyhogy egy negyed?t elhaszn?lom ?frissen?, a marad?k h?rom kis m?anyagdobozban megy a fagyaszt?ba. Tort?hoz nyilv?n kell egyszerre az eg?sz adag.
Hozz?val?k
- 280 g porcukor
- 30 g holland kaka?por
- 170 g kr?msajt (szobah?m?rs?klet?)
- 170 g vaj (szobah?m?rs?klet?)
- 270 g ?tcsokol?d?, megolvasztva ?s egy kicsit leh?tve
- 180 g zs?ros tejf?l (min. 20% zs?rtartalm?, de a 25%-os m?g jobb)
Egy t?lba ?sszeszit?lom a kaka?port ?s a porcukrot. Robotg?ppel habosra keverem a kr?msajtot ?s a vajat (fontos, hogy szobah?m?rs?klet?ek legyenek). Alacsonyabb fokozaton, t?bb r?szletben a vajas kever?khez adom a kaka?s porcukrot, majd folyamatos kever?s mellett, lassan hozz??nt?m az olvasztott csokol?d?t. V?g?l hozz?adom a tejf?lt, ?s homog?nre keverem.
Szobah?m?rs?klet?en k?nny? elkenni a s?tem?ny tetej?n, a h?t?ben kicsit megszil?rdul.
4 cs?sz?nyi lesz bel?le.
Donal receptj?t igaz?tottam a n?lunk el?rhet? alapanyagokhoz.