?fony?s szelet s?t?s n?lk?l
sponsored links
Hozz?val?k az alaphoz:
- 50 dkg h?ztart?si keksz
- 12 dkg vaj
- 3.5 dl v?z
- 3 dkg kaka?por
- 1 te?san?l rumaroma
- 35 dkg ?fonya
- 4 dl habtejsz?n
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- 5 toj?ss?rg?ja
- 10 g zselatinpor
A tetej?re:
- 1,5 dl habtejsz?n
- 12 dkg feh?r csokol?d?
Elk?sz?t?se:
- A kekszet egy nagyobb t?lba darabokra t?rdelj?k.
- ?sszef?zz?k egy ed?nyben a vizet, a vajat, a cukrot, a rumot, meg a kaka?t. A kekszre ?ntj?k, ?s kavargatjuk, am?g a keksz felveszi a folyad?kot.
- A keksz-massz?t egy 33x24 cm-es tepsibe vagy keretbe sim?tjuk, egyenletesen, ?s hideg helyre tessz?k.
- Az ?fony?t ?sszeturmixoljuk.
- A toj?ss?rg?j?t meg a cukrot j?l kikavarjuk, hozz?adjuk a tejet, majd v?zg?z f?l?tt addig kavargatjuk habver?vel, am?g kiss? s?r? lesz (kb palacsintat?szta ?llag?). Az ?fony?hoz kavarjuk. 1 dl hideg v?zben elkeverj?k a zselatint, ?s alacsony l?ngon meglangyos?tjuk, majd ezt is az ?fony?hoz kavarjuk. A tejsz?nt kem?ny habb? verj?k, ?s ezt is ?vatosan beleforgatjuk.
- A keksz-alapra ?ntj?k a m?g kiss? h?g kr?met. H?t?szekr?nybe helyezz?k, am?g teljesen megdermed.
- V?g?l a tetej?re felmeleg?tj?k a tejsz?n. Levessz?k a t?zr?l, belet?rdelj?k a csokol?d?t, ?s kavargatva felolvasztjuk. A s?tem?ny tetej?re ?ntj?k, majd ism?t hagyjuk megdermedni.