?fony?s szelet s?t?s n?lk?l

2022-04-14

sponsored links


Hozz?val?k az alaphoz


  • 50 dkg h?ztart?si keksz
  • 12 dkg vaj
  • 3.5 dl v?z
  • 3 dkg kaka?por
  • 1 te?san?l rumaroma

Az ?fony?s mousse-hoz: 

  • 35 dkg ?fonya
  • 4 dl habtejsz?n
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 5 toj?ss?rg?ja
  • 10 g zselatinpor

A tetej?re: 

  • 1,5 dl habtejsz?n
  • 12 dkg feh?r csokol?d?

Elk?sz?t?se: 


  • A kekszet egy nagyobb t?lba darabokra t?rdelj?k. 
  • ?sszef?zz?k egy ed?nyben a vizet, a vajat, a cukrot, a rumot, meg a kaka?t. A kekszre ?ntj?k, ?s kavargatjuk, am?g a keksz felveszi a folyad?kot. 
  • A keksz-massz?t egy 33x24 cm-es tepsibe vagy keretbe sim?tjuk, egyenletesen, ?s hideg helyre tessz?k. 
  • Az ?fony?t ?sszeturmixoljuk. 
  • A toj?ss?rg?j?t meg a cukrot j?l kikavarjuk, hozz?adjuk a tejet, majd v?zg?z f?l?tt addig kavargatjuk habver?vel, am?g kiss? s?r? lesz (kb palacsintat?szta ?llag?). Az ?fony?hoz kavarjuk. 1 dl hideg v?zben elkeverj?k a zselatint, ?s alacsony l?ngon meglangyos?tjuk, majd ezt is az ?fony?hoz kavarjuk. A tejsz?nt kem?ny habb? verj?k, ?s ezt is ?vatosan beleforgatjuk. 
  • A keksz-alapra ?ntj?k a m?g kiss? h?g kr?met. H?t?szekr?nybe helyezz?k, am?g teljesen megdermed. 
  • V?g?l a tetej?re felmeleg?tj?k a tejsz?n. Levessz?k a t?zr?l,  belet?rdelj?k a csokol?d?t, ?s kavargatva felolvasztjuk. A s?tem?ny tetej?re ?ntj?k, majd ism?t hagyjuk megdermedni.


Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2022/04/afonya...

sponsored links

Keres?s