{farsangi fánk}
sponsored links
két bögre liszt
három tojássárgája
egy evõkanál rum
egy evõkanál porcukor
egy kupica rum
50 gr olvasztott vaj
20 gr élesztõ
2/3 bögre tej
egy csapott evõkanál porcukor
olaj a sütéshez bõségesen
így
az élesztõt, a csapott evõkanál porcukorral futtassuk fel a langyos tejben.
a tojás sárgákat keverjük ki a rummal, porcukorral.
vegyük elõ a vajlingot, szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a csipet sót, a felfuttatott élesztõt, valamint a kikevert tojásokat, az olvasztott vajat. dolgozzuk össze az anyagokat, addig gyúrjuk míg egy szép ?cipót? kapunk belõle. lisztezzük meg a tetejét, takarjuk le konyharuhával és meleg helyen hagyjuk, hogy a duplájára keljen.
borítsuk lisztezett gyúródeszkára, ujjnyi vastagságura nyújtsuk ki. egy vizespohár segítségével szaggassuk ki a fánkokat. ismét takarjuk le, hagyjuk magára még egy fél órát!
sütés
mielõtt a közepesen meleg olajban kisütnénk, az ujjunkkal nyomkodjuk meg a közepét és a lyukkal lefelé kezdjük el sütni!