?des-savany? tofu rizzsel
sponsored links
Nagyon szeretem ezt az ?telt, ?jabban ez a kedvencem. H?ssal is k?sz?lhet, de ?n sz?vesebben fogyasztom pl tofuval.
Hozz?val?k 2-3 szem?lyre:
- 20 dkg nat?r tofu
- 25 dkg paradicsom (konzerv, apr?ra v?gva)
- 25 dkg anan?sz (konzerv, darabokra v?gva)
- 0,5-0,5 z?ld- ?s piros sz?n? paprika
- 2 ev?kan?l sz?jasz?sz
- 1 ev?kan?l bazsamecet
- 1 csapott te?skan?l barnacukor
- 2 ev?kan?l szez?mmag
- 0,5 dl v?z
- 2 ev?kan?l ol?vaolaj
- kev?s f?st?lt paprika ?s csilipor
- s?, ?r?t bors
Elk?sz?t?se:
- A tofut kis kock?ra v?gjuk. Egy sepeny?ben olajat forr?s?tunk, r?dobjuk a tofut, megsz?rjuk f?st?lt paprik?val, s?val, borssal, csilivel, ?s ?sszeforgatjuk. 1-2 percig kavargatva pir?tjuk, majd kiszedj?k, ?s f?lretessz?k. A
- visszamaradt zsirad?kon pir?tani kezdj?k a kock?ra v?gott paprik?t, majd hozz?adjuk a vizet, meg a paradicsomsz?szt. S?val, borssal, balzsamecettel, cukorral ?s sz?jasz?sszal ?zes?tj?k. 5-8 percig forraljuk, majd hozz?adjuk a lecs?p?gtetett anan?szt, meg a tofut, ?s egy?tt f?zz?k 2-3 percig, kavargatva.
- Sz?raz serpeny?ben megpir?tjuk a szez?mmagot, majd megsz?rjuk vele az ?des-savany? ragut.
- Basmati rizset p?roltam mell?, azzal fogyasztottuk.