?des-savany? tofu rizzsel

2020-08-16

sponsored links

Nagyon szeretem ezt az ?telt, ?jabban ez a kedvencem. H?ssal is k?sz?lhet, de ?n sz?vesebben fogyasztom pl tofuval.

Hozz?val?k 2-3 szem?lyre: 

  • 20 dkg nat?r tofu
  • 25 dkg paradicsom (konzerv, apr?ra v?gva)
  • 25 dkg anan?sz (konzerv, darabokra v?gva)
  • 0,5-0,5 z?ld- ?s piros sz?n? paprika
  • 2 ev?kan?l sz?jasz?sz
  • 1 ev?kan?l bazsamecet
  • 1 csapott te?skan?l barnacukor
  • 2 ev?kan?l szez?mmag
  • 0,5 dl v?z
  • 2 ev?kan?l ol?vaolaj
  • kev?s f?st?lt paprika ?s csilipor
  • s?, ?r?t bors

Elk?sz?t?se: 

  • A tofut kis kock?ra v?gjuk. Egy sepeny?ben olajat forr?s?tunk, r?dobjuk a tofut, megsz?rjuk f?st?lt paprik?val, s?val, borssal, csilivel, ?s ?sszeforgatjuk. 1-2 percig kavargatva pir?tjuk, majd kiszedj?k, ?s f?lretessz?k. A
  •  visszamaradt zsirad?kon pir?tani kezdj?k a kock?ra v?gott paprik?t, majd hozz?adjuk a vizet, meg a paradicsomsz?szt. S?val, borssal, balzsamecettel, cukorral ?s sz?jasz?sszal ?zes?tj?k. 5-8 percig forraljuk, majd hozz?adjuk a lecs?p?gtetett anan?szt, meg a tofut, ?s egy?tt f?zz?k 2-3 percig, kavargatva.  
  • Sz?raz serpeny?ben megpir?tjuk a szez?mmagot, majd megsz?rjuk vele az ?des-savany? ragut.
  • Basmati rizset p?roltam mell?, azzal fogyasztottuk.


Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2020/08/edes-s...

sponsored links

Keres?s