?DES-SAVANY? SERT?SCSIKOK
sponsored links
/MAIALE IN AGRODOLCE/
Hozzavalok:
40 dkg sovany sertescomb
10 dkg sargarepa, 10 dkg kigyouborka, 1/2 porehagyma, 1/2 zold, piros es
sargahusu paprika
1 kis doboz szojacsira
4 karika ananasz (befott)
3 evokanal szojaszosz, 2 evokanal rizsliszt, 3 evokanal ketchup,
kis darab friss gyomber, 2 gerezd fokhagyma, 4 evokanal borecet,
2 evokanal mez, 1 kaveskanal etk.kemenyito, so, bors, olaj
1. A hust leoblitjuk, szarazra toroljuk, majd rostokra merolegesen 4-5 cm hosszu vekony
csikokra vagjuk. 2 evokanal szojaszosszal 1 orahosszaig pacoljuk, lefedve, hutoszekrenyben.
2. A zoldsegeket elokeszitjuk:
- a sargarepat es uborkat "gyufaszalra" vagjuk
- a porehagymat elobb hosszaban felbevagjuk, majd rombusz alakokat vagunk belole
- a 3 szinu paprikakat elobb vekony csikokra, majd rombusz alakra vagjuk
- a gyombert meghamozzuk, es a fokhagymaval egyutt aprora vagjuk
- a szojacsirat es az ananaszt leszurjuk (az ananasz levebol 1 dl-t felreteszunk,
az ananaszt nagyobb kockra vagjuk
3. Elkeszitjuk a martast: 1-2 evokanal szojaszoszt elkeverjuk a ketchuppal, borecettel,
mezzel, etkezesi kemenyitovel, ananaszlevel, sozzuk, borsozzuk.
Minden hozzavalot a kezunk ugyebe keszitunk.
4. A hust leszorjuk a rizsliszttel, osszeforgatjuk, es egy serpenyoben 2 evokanal olajon
eros tuzon folyamatosan kevergetve aranybarnara sutjuk. Kiszedjuk, es felretesszuk,
melegen tartjuk.
5. A wokba teszunk 2 evokanal olajat, es beleszorjuk a gyombert es a fokhagymat.
Eros tuzon folyamatosan kevergetve nehany masodpercig piritjuk.
Hozzaadjuk a poret es 1 percig piritjuk, aztan kovetkeznek a paprikafelek, tovabbi 1
perc mulva a repa es az uborka.
Vegul a szojacsira es az ananasz.
Ezutan a zoldsegekhez keverjuk a hust, raontjuk a martast, eppen csak osszeforraljuk, es azonnal
talaljuk.
Hozzavalok:
40 dkg sovany sertescomb
10 dkg sargarepa, 10 dkg kigyouborka, 1/2 porehagyma, 1/2 zold, piros es
sargahusu paprika
1 kis doboz szojacsira
4 karika ananasz (befott)
3 evokanal szojaszosz, 2 evokanal rizsliszt, 3 evokanal ketchup,
kis darab friss gyomber, 2 gerezd fokhagyma, 4 evokanal borecet,
2 evokanal mez, 1 kaveskanal etk.kemenyito, so, bors, olaj
1. A hust leoblitjuk, szarazra toroljuk, majd rostokra merolegesen 4-5 cm hosszu vekony
csikokra vagjuk. 2 evokanal szojaszosszal 1 orahosszaig pacoljuk, lefedve, hutoszekrenyben.
2. A zoldsegeket elokeszitjuk:
- a sargarepat es uborkat "gyufaszalra" vagjuk
- a porehagymat elobb hosszaban felbevagjuk, majd rombusz alakokat vagunk belole
- a 3 szinu paprikakat elobb vekony csikokra, majd rombusz alakra vagjuk
- a gyombert meghamozzuk, es a fokhagymaval egyutt aprora vagjuk
- a szojacsirat es az ananaszt leszurjuk (az ananasz levebol 1 dl-t felreteszunk,
az ananaszt nagyobb kockra vagjuk
3. Elkeszitjuk a martast: 1-2 evokanal szojaszoszt elkeverjuk a ketchuppal, borecettel,
mezzel, etkezesi kemenyitovel, ananaszlevel, sozzuk, borsozzuk.
Minden hozzavalot a kezunk ugyebe keszitunk.
4. A hust leszorjuk a rizsliszttel, osszeforgatjuk, es egy serpenyoben 2 evokanal olajon
eros tuzon folyamatosan kevergetve aranybarnara sutjuk. Kiszedjuk, es felretesszuk,
melegen tartjuk.
5. A wokba teszunk 2 evokanal olajat, es beleszorjuk a gyombert es a fokhagymat.
Eros tuzon folyamatosan kevergetve nehany masodpercig piritjuk.
Hozzaadjuk a poret es 1 percig piritjuk, aztan kovetkeznek a paprikafelek, tovabbi 1
perc mulva a repa es az uborka.
Vegul a szojacsira es az ananasz.
Ezutan a zoldsegekhez keverjuk a hust, raontjuk a martast, eppen csak osszeforraljuk, es azonnal
talaljuk.