?des olasz
sponsored links
Szeretek k?s?rletezni, azaz ugyanazt a desszertet m?s ?s m?s recept alapj?n elk?sz?teni, majd levonni mindebb?l a tanuls?got. Azt?n persze azt, ami nagyon tuti lett, k?zkinccs? is teszem, hogy ti is ?lvezhess?tek a m?r letesztelt finom ?zeket. Most is pont ?gy t?rt?nt ezzel a cantuccinivel. Mire meg?rom ezt a receptet, m?r sz?szerint csak egy-k?t p?ld?ny ?rv?lkodik a kekszes doboz alj?n, amit nem b?nok, mert m?r meg is van a fejemben a k?vetkez? ?zkombin?ci?, ami egy kicsit f?szeresebb lesz. Ti is b?tran f?szerezz?tek, cser?lj?tek le a mogyor?t m?s ?s m?s csonth?jasra, ?n most csak egy kiindul?si alapot adok. Ha pedig elk?lditek a ti vari?ci?tokat, azt nagyon megk?sz?n?m ?s meg is osztom az oldalamon. Hajr? mindenki!
Csokis mogyor?s cantuccini
Hozz?val?k:
300 g liszt
1 tk s?t?por
1/2 mokk?skan?l s?
50 g dar?lt mogyor?
100 g durv?ra v?gott mogyor?
100 g ?tcsoki csepp vagy durv?ra v?gott ?tcsoki
60 g toj?s+1 toj?s s?rg?ja
170 g cukor
50 g vaj
A lisztet, a s?t?port, a mogyor?kat, a s?t ?s a csokit egy t?lban ?sszekeverj?k. A vajat megolvasztjuk.
A toj?sokat a cukorral k?zi habver?vel enyh?n felverj?k, hozz?adjuk a lisztes kever?k egy r?sz?t, majd a vajat. J?l elverj?k ?s bele?ntj?k a t?bbi sz?raz ?sszetev?t.
H?rom rudat form?zunk bel?le ?s s?t?pap?ros tepsire tessz?k.
180 C-os el?meleg?tett s?t?ben 20-25 perc alatt megs?tj?k. Kivessz?k, egy kicsit h?lni hagyjuk, majd a rudakat 1 cm vastagra szeletelj?k ?s visszarakjuk a tepsire lapj?val lefel?. 160 C-os s?t?ben barn?ra pir?tjuk.