?des mini bucik

2021-05-28

sponsored links

Pihe-puha, kellemesen ?des, nagyon finom - garant?ltan pillanatok alatt elfogy. A burgony?nak k?sz?nhet?en m?g m?snap is ugyanolyan puha, ha f?li?ban vagy zacsk?ban t?roljuk. Aki szereti az ?des reggelit, kit?n? v?laszt?s vajjal, lekv?rral megkenve. De t?k?letes t?z?raira ?s uzsonn?ra is, vagy egy finom eb?d mell? m?sodik fog?snak.

A fi?k im?dj?k a burgonyap?r?t, emiatt el?g gyakran k?sz?l n?lunk, ?s ?ltal?ban mindig marad meg egy kis adag, merthogy ?n kev?sb? szeretem, keveset eszek bel?le. ?ltal?ban pog?cs?t s?t?k a megmaradt burgonyap?r?b?l, de az ut?bbi id?ben m?r heti szinten s?t?ttem pog?cs?t ?s m?r kiss? r?untam a s?t?s?re. Emiatt ?gy gondoltam, hogy saj?t ?ssze?ll?t?s alapj?n k?sz?tek bel?le ilyen kis ?des bucikat. Szuper ?tlet volt. Annyira finom, puha, kellemesen ?des... im?dtuk! Pontos receptet nem nagyon lehet ?rni a burgonyap?r? miatt, de az?rt pr?b?ltam odafigyelni az ar?nyokra k?sz?t?skor, hogy le tudjam ?rni nektek. 

 


Hozz?val?k:

25 darabhoz

55 dkg finomliszt

5 dkg teljes ki?rl?s? liszt

12 dkg krist?lycukor

1 toj?s

2 nagyobb mar?k burgonyap?r?

(ami el?z? nap vajas-tejf?l?sen volt elk?sz?tve)

kb. 2,5 dl langyos tej

2,5 dkg friss ?leszt?

1 csapott ev?kan?l krist?lycukor   

 

+ a tetej?re  1 nagyobb toj?s s?rg?ja

 

A s?tem?nyes k?nyvem megv?s?rolhat? a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:

www.pottyosotthon.hu 


Elk?sz?t?s:

  1. A tejben elkeverj?k az 1 ev?kan?l cukrot, belemorzsoljuk az ?leszt?t, sim?ra keverj?k ?s felfuttatjuk (kb. 10 perc).
  2. A liszteket ?tszit?ljuk, elkeverj?k benne a cukrot, beledolgozzuk a burgonyap?r?t, hozz?adjuk a toj?st, majd a felfuttatott ?leszt?t is ?s bedagasztjuk a t?szt?t. J? l?gy, kiss? ragacsos t?szt?t kell kapnunk. (Pici liszt vagy langyos tej hozz?ad?s?val korrig?ljunk az ?llag?n.) Letakarva dupl?j?ra kelesztj?k - kb. 1 ?ra.
  3. A megkelt t?szt?t 25 egyforma kis gomb?cc? alak?tjuk, ?s sorakoztatjuk kis vajjal kikent ?s liszttel meghintett tepsiben. Ne legyenek t?l t?vol egym?st?l (1-1,5 cm-re), az a j?, ha s?t?s k?zben kicsit ?ssze tudnak majd kelni/n?ni. 
  4. Letakarva kelesztj?k m?g kb. 25 percig, majd a tetej?ket lekenj?k a toj?ss?rg?j?val, ?s el?meleg?tett 180 fokos, l?gkever?ses s?t?ben kb. 14-15 percig s?tj?k. (A s?t?si id? csak t?j?koztat? jelleg?, s?t?t?l f?gg?en elt?rhet. V?gezhet?nk t?pr?b?t is.)

Tipp: Lehet csak finomliszttel is k?sz?teni ?s elhagyhat? a teljes ki?rl?s? liszt. Ebben az esetben 60 dkg finomliszt sz?ks?ges.


S?t?s el?tt




J? ?tv?gyat!


Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2021/05/edes-mi...

sponsored links

Keres?s