~ CUKKINIS CSIRKEMELL ~
sponsored links
Ha már nem tudnátok mit kezdeni a cukkinivel, készülhet vele nagyon fincsi húsétel is. Nálam most viszonylag nagyobb darabokra vágva került a csirkemell mellé, de el tudom képzelni kisebb hasábokra vagy kockákra vágva is. A kaporral és a snidlinggel fûszerezve tényleg nagyon fincsi étel, nem mellesleg gyorsan és egyszerûen elkészíthetõ. Sok sikert hozzá! ? A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin júniusi számában is.
Hozzávalók 4-6 személyre:
? 3 csirkemellfilé (kb. 70 dkg)
? kevés olaj
? só
? frissen õrölt bors
? 3 salátacukkini (kb. 70 dkg)
? aprított kapor
? aprított snidling
? 1 púpozott teáskanál étkezési keményítõ
? 1 kis pohár Mizo laktózmentes tejföl (150 g)
? 1 doboz Mizo laktózmentes fõzõtejszín (330 ml)
a tálaláshoz:
? aprított snidling
? párolt rizs
A húst megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A cukkinit megmossuk, végeit eltávolítjuk, és a zöldséget elõször keresztben 3-4 darabra, majd hosszában mindet 4-4 hasábra vágjuk.
Az olajat felhevítjük, pirítani kezdjük rajta a húst. Ízesítjük sóval és borssal, majd zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a cukkinit, fûszerezzük kaporral és snidlinggel. Roppanósan puhára pároljuk, és hozzáöntjük a keményítõvel elkevert tejfölt és tejszínt. Pár percig még rotyogtatjuk, végül snidlinggel meghintve, párolt rizzsel tálaljuk.